En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 19 april 2015

April 19

Det som var i förra veckan, är inte i dag. Inte ens det som var i går är i dag.


Vintern rasar verkligen ut i dessa dagar. Man häpnar när man tittar ut över lägdorna och dom är till hälften snöfria, de som var helt snötäckta i går. Men så är det varje år vid denna tid, vi blir glatt överraskade att vintern ser ut att gå mot sitt slut. 


I Hundtjärns utlopp forsar vattnet allt häftigare och Hundtjärnbäcken är nog i det närmaste isfri nu. Det här är bilder som är två dagar gamla och hur det ser ut i denna stund vet jag inte för jag orkar inte ta mig fram i de alltmer uppluckrade skoterspåren. Det känns som en prestation att bara ta sig halvvägs på ett underlag som i ena steget bär och i nästa inte. Det är inte mysigt att stå med seg snö upp till knäna och stövelskaften fyllda av den vita varan. Framkomligheten i skogen blir lite begränsad ett tag framöver, men jag tror det blir en kort tid, för väderprognosen visade vackert väder framöver.


Helgen har för många i vår omgivning varít en däckbytarhelg. Nu är så gott som alla vägar bara och blir det ett bakslag i vädret, vilket kan hända ända in i maj, så blir inte snön långvarig, för nu har de ljusa kvällarna kommit och snart är det ljust dygnet runt. Härliga tider stundar.

Några vårblommor har jag till dags dato inte lyckats hitta, men vem vet, i morgon kanske dom finns där, de första krokusarna i rabatterna och tussilagona i dikeskanterna. Jag får ut och spana. Ni får nöja er med dessa taklökar så länge.
3 kommentarer:

 1. Ljuvliga tecken på vår. Äntligen!!!
  Denna vinter har varit seg hos oss.
  Och ännu är det inte över. Snö i massor på vår gård
  efter takskottning och snöslungans framfart.
  Men det finns hopp :-)

  SvaraRadera
 2. Fina vårbilder som berättar att vi går mot bättre tider/Margareta

  SvaraRadera
 3. Vårblommorna kommer snart att visa sig hos dig. Det är fascinerande det här med klimatet i vårt avlånga land. Vi har lite olika bilder hur det är runt omkring oss. I dag har vi haft 17 grader och strålande sol. De japanska körsbärsträden blommar lite här och var. Jag njuter.
  Ha det bra.
  ram Viola

  SvaraRadera