En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 14 maj 2015

Maj 14


Redan i mitten på mars var vi många som sa att det kändes som om det var aprilväder. Det sa vi även i april. Men nu när vi är i mitten på maj är det inte så kul längre att aprilvädret fortsätter. I dag har det blåst rena rama stormvindar och på eftermiddagen började det komma den ena häftiga skuren efter den andra, vi fick till och med dra ut kontakterna till tv:n och datorn för att det blixtrade. Så småningom övergick det till snöbyar. Inte det minsta charmigt längre. 


Dramatiska moln som drar förbi på avstånd är väl ok, men när det är jämngrått så långt ögat når, blir det bara trist. 

Tur då att vi har haft besök mest hela dagen av vår lilla solstråle Lottie, och hennes mamma. Snart blir hon, Lottie alltså, 1½ år och har just blivit inskolad på dagis. Där verkar hon trivas väldigt bra och har glatt vinkat av mamma då hon gått. I dag tog vi fram trehjulingen som vi en gång skaffade till vårt första barnbarn Elsa, nu 9½, och cykeln fick följa med Lottie hem då dom for åter till stan. På måndag får jag träffa henne igen, då mamma och pappa måste jobba och dagiset är stängt. Då hoppas jag att aprilvädret har övergått till maj dito.I går gjorde jag ett nytt försök att ta mig upp till Lidträskbäckens fors, och nu var all snö, förutom någon enstaka liten fläck, borta. Vattnet forsar för fullt, men ändå inte så mycket att det går över bron. Något rekordår vad beträffar snösmältningen verkar det inte bli, även om maken påstår att det är högvatten i Fällfors, där Byskeälven kastar sig utför. 

Vatten har sin tjusning, men det här som smattrar mot rutorna just nu kan jag lätt vara utan. Nu vill vi har sol och varma vindar. Trädgårdsarbetet väntar.3 kommentarer:

 1. Så härliga bilder trots - eller tack vare - busväder.
  Sol och molnfri himmel gör sig ju inte lika bra på bild.
  Så´nt där eländes väder hade vi igår också. Inget att göra vågen åt precis.
  Nu vill jag ha sol och värme!!


  SvaraRadera
 2. Håller med om att man nu längtar efter lite värme. Tur att vi inte får snö längre, men vi hade en hagelskur häromdagen.

  Häftig vattenbild :-D .

  SvaraRadera
 3. Vackra bilder, men trist att värmen inte kommer, för det är lika här.

  SvaraRadera