En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

onsdag 29 juli 2015

Juli 29


 Sommarens sista månad närmar sig och jag känner att det är bäst att skriva några rader för att tala om att vi lever och har hälsan här i Norrlångträsk. Visserligen är maken just i detta ögonblick på hälsocentralen i Byske för att t bort 9 stygn från vänsterörats fram och baksida efter ett olyckligt fall för en vecka sedan, men annars är allt bra. Dotterdotter, dotter och måg har också drabbats av ett virus som jag aldrig förut hört talas om, höstblåsor. Värst drabbad blev lilla Lottie, oturligt nog när den lilla familjen vistades på Mallorca. Som tur är gick det över på någon vecka och Lottie hann med många bad innan sjukan slog till.Kvällssolen blir allt lägre och nu är det nästan mörkt mitt i natten. Inte så pass att man bör ta på sig reflexväst om man går på vägen en sen hundrastning, men det är på gränsen. Syrenerna är utblommade, blåbär som står i soliga lägen börjar vara mogna, och i går smakade vi de två första jordgubbarna. Det är sent, som det mesta detta år, men kanske kan sommaren bjuda till lite så här på slutet och ge oss lite mera sol och värme. Gårdagen var faktiskt riktigt varm och fin, så pass att dynorna på hammocken plockade fram, och det har dom inte gjorts många gånger i år. 


Det har inte funnits mycket tid till att fota eller sitta framför datorn de senaste veckorna. Barn och barnbarn har avlöst varandra, och då finns det både viktigare och roligare saker att ägna sig åt. Man kan till exempel besöka det lokala gårdsmejeriet i Södra Svedjan när dom bjuder på musik, konst, fika- och ostförsäljning och, inte minst, en helt makalös utsikt. Tro det eller ej, men solen sken dessutom.


En annan utflykt gick till "nybygget" i Rismyrliden. Och även där sken solen, tro det eller ej.


Den svala och regniga sommaren till trots så blommar det riktigt bra i trädgården. Gräset växer och frodas och man får passa på med gräsklipparen mellan regnskurarna. Ogräset trivs också i det fuktiga vädret och naten har fullkomligt exploderat i rabatterna, vilket är mindre kul med tanke på all mygg.

Båda tikarna har passat på att löpa också, men nu är det bara några dagar kvar innan Cilla, som alltid kommer en vecka efter Helen, har gjort sitt för den här gången. Det tycker nog särskilt hanhundsägarna i byn är skönt.

Sönerna med respektive barn är just nu på en mindre fjällutflykt i Vouggatjålme, barnbarnens första, och då passar jag på att sitta vid datorn en stund. Men nu vill hundarna ut på en skogspromenad så, ha en bra fortsättning på sommaren!

1 kommentar:

  1. Ser att du har fullt upp! Men kameran har du med dig och åstadkommer vackra foton som vanligt. Intressant ställe det där nybygget. Påminner om det vi besökte i höstas - Rikti-Dokkas. Höstblåsor var nytt för mig. Verkar inte så trevligt att drabbas av.

    SvaraRadera