En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 19 november 2015

November 19


Den riktigt mörka årstiden är här. I medierna är det också mest mörker som råder. Jakten på terrorister pågår för fullt, på  marken och i luften. I dag hör jag både flygplan och helikopter och i stället för att tänka att det kanske är tomteflyget som redan startat och att man kalkar sjöarna, får jag en obehaglig känsla av att det kanske är terrorister man letar efter. Vilket naturligtvis är dumheter, för varför skulle dom vara på en plats där det är nästan folktomt och mest skog.


Då är det tacksamt när lite snö lyser upp tillvaron. Det är inte så säkert att den är här för att stanna, men duggregnet som föll när jag var ute med hundarna på förmiddagen har nu övergått till snö. 


Min tappre springare, eller glidare kanske jag hellre ska skriva, har fått lufta sig i dag för första gången denna vinter. Den ger mig stadga, glid och kan också få vara packåsna ibland. En cykelkorg av den äldre löstagbara modellen fungerar perfekt. Där kan jag lägga kameraväska, koppel och vantar.


I byn har nu årets adventsgran kommit upp med hjälp av de äldre männen och en traktor. Den ser riktigt skaplig ut och blir nog än finare när den tänds till advent. Det blir nog en jul detta år också om än jag stretar emot.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar