En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 14 januari 2016

Januari 14


Det händer att solen tittar fram och lyser på just vår lilla stuga. Det blir knoppen och kroppen glada över. Hundarna och jag tog oss en liten promenad efter lunch men nysnön gjorde det lite tungt att gå och det blev lite för djupt för Helen emellanåt. Då hoppar hon upp på sparken och sätter sig, men det blir lite för kallt när det är 11 grader och blåst, så det blev en kort skogsrunda.

På förmiddagen var vi till Fällfors och spelade boule i Älvans gympasal tillsammans med nia andra PRO-are. Det var kul och lite annorlunda mot utomhusvarianten och det kommer nog att ta några gånger innan man lärt sig hur hårt eller löst man ska kasta skinnbollarna.. Som tur är spelar vi helt prestigelöst, alla kan vara med och lagen lottas så att det blir olika var gång. 

På vägen hem körde vi in till kyrkogården och tog hem en lykta från graven. Den var helt begravd under snön och pinnen hade frusit fast, men jag skruvade loss själva lyktan så åtminstone den är räddad.Vi kunde också konstatera att renarna nu anlänt till Fällfors. När vi for hem från vattengympan i tisdags såg vi att man satt ut renmarkeringar vid Selet, så troligen är det väl renar även vid Drängsmarksrakan. Det kan vara bra att räkna med fem minuter extra restid när man ska in till stan.1 kommentar:

  1. Så underbara vinterbilder och visst är det roligt med sol den behöver vi efter mörkret som varit en lång period.Jaså är det vid Selet de är renarna de kommer säkert hit ner till kusten också inom en snar framtid.Ha det gott/Margareta

    SvaraRadera