En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

söndag 17 januari 2016

Januari 17


Ibland undrar jag vad domherrarna, och damerna, sitter och funderar på när de länge och väl sitter blickstilla.  Eller smälter dom helt enkelt maten. Man kan ju inte vräka i sig hur mycket som helst även om man är en fågel.


Så plötsligt bär det av ner på backen eller till fågelbordet. Det brukar vara några som sitter där uppe och släpper ner frön till de där nere. Inte så dumt tänkt eftersom det vara ryms fyra i varje lucka vid foderstugan. Då slipper de flesta göra av med en massa energi på att försvara sin plats.


En som också blivit utfodrad i helgen, fast inomhus, är sonsonen och sonen som helt oannonserat dök upp hos oss i går morse. Till vår stora glädje, vi hade faktiskt pratat om att far och hälsa på dom i Lycksele. 

På den här mobilbilden har Leo börjat förbereda sig för en hett efterlängtad skotertur, den första för i år. Nu har dom farit hem till Lycksele för i morgon är det ju arbetsdag igen.


2 kommentarer:

  1. Vad domherrar är vackra. Det ser ut som en tavla där dom sitter i trädet.

    SvaraRadera
  2. Blev så glad när du tittade in i min blogg. Känns som vi läst varandras inlägg hur många år som helst. Blir nostalgisk när jag ser Domherrarna. Kommer ihåg fågelbordet som mormor och morfar hade utanför fönstret där kökssoffan stod. Där kunde jag sitta i timmar. Är min absoluta favoritfågel Ha en fin vecka

    SvaraRadera