En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

fredag 22 januari 2016

Januari 22


Härligt! Underbart! 
Att äntligen kunna ta sparken och fara upp i skogen med hundarna. 
Kylan har varit mer eller mindre förlamande sedan trettondagsafton, men i morse blev det en glad överraskning då det bara var sju grader kallt.


Skoterspåren är inte mycket att skryta över ännu men å andra sidan är det inte särskilt mycket snö, så det går bra att ta sig upp till Hundtjärn som det är nu. Förhoppningsvis kommer det lite mera snö av det mindre kalla slaget, så att den packar sig när skotrarna kör på den. Kallsnön som är nu är för torr och kullrar bara runt.


Medvind eller motvind, det är frågan. Eller det kanske är sidvind?

Jag hoppas på mera medvind i veckan som kommer. Att ställa in både vattengympan och inomhusboulen på grund av kylan är lite av en motgång, men ett lyxproblem.

 Värre är det för de människor som tvingas bo i gamla undermåliga husvagnar eller, ännu värre, tvingas sova ute, i portgångar eller på vindar. Jag fattar inte hur dom överlever när det är mer än 30 grader kallt. 

Vi andra som är mer lyckligt lottade, ställer upp värmen på elementen, eldar mera i kaminen och lägger ett tjockare täcke över sängen. Och klagar över hur kallt det är.Aftonen bjöd på en spektakulär solnedgång, som jag fotat och lägger in en annan gång, med redan när jag började sparkturen med hundarna vid halv elvatiden, fanns det ett himlafenomen på plats, en vertikal regnbåge. 


Eller en bit av den i alla fall. Det kanske snöade där borta.3 kommentarer:

 1. Underbart att kylan äntligen gett med sig. Så fina vinterbilder. Solfenomen är alltid så trevligt att få se och fota.
  M

  SvaraRadera
 2. Skönt att vädret gett med sig.
  Vackra bilder!

  SvaraRadera
 3. Grässtråna i snön gillar jag. Trevlig söndag till dig /Kerstin

  SvaraRadera