En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 28 januari 2016

Januari 28


En riktigt så där lagom vecka har snart passerat. Med en temperatur utomhus som steg med 20 grader över en natt har man nästan fått vårkänslor. Lite väl tidigt kanske, för februari brukar jag räkna som den vintrigaste av månaderna när det gäller snö och kyla.

Det är nu inte bara här i Norden som det har varit ovanligt kallt. Jag läser och hör på nyheterna att folk fryser ihjäl i Sydostasien och det måste vara väldigt ovanligt. Men så är det med väder, man kan aldrig veta hur det kommer att bli. 

Googlade efter bilder på Byske badhus och hittade den här. Från bloggen Byrackan!
I tisdags kom vi oss iväg på vattengympan, vilket kändes behövligt. Fika efteråt gör vi numera på ett nyöppnat fik i Byske som heter Fridas. Det är dubbelt så dyrt som det var på Broselsgården, numera nerlagt, men det går ju inte att jämföra. Mackorna är både stora och tjocka surdegslimskivor, kaffet smakar bra och stämningen där är trevlig.Så vi är nöjda.


I går hade jag flera ärenden till Skellefteå. Först skulle jag in fram och åter till revisorn, därefter hämta barnbarnet Lottie på dagis och ta med henne till hennes kusiner som bor i närheten, för att invänta hennes mamma där. När hon kommit efter ett par timmar for jag ner på stan och sprang ut och in i diverse butiker. Jag fick i alla fall med mig det jag hade på min lista: Mascara, 4 pocketböcker, påsklämmor och clips från Clas Olsson och en box ekologiskt rödvin från systemet.


Nu kanske ni undrar varför denna blomma dyker upp här på bild.
Sist på listan stod inköp av blomster för det presentkort jag fått före jul av mannens kusin, en sen födelsedagspresent. Det blev en fallskärmsblomma. Jag har aldrig hört talas om den förut, men den är tydligen ganska lik en porslinsblomma och ska vara lättskött och tålig. Något mina krukväxter behöver vara om dom ska överleva. I morse upptäckte jag faktiskt en blomma på den, eller om det är en knopp på väg att slå ut. Nu står den i ett söderfönster, men senare i vår måste jag nog placera den där den inte får för mycket sol.


Efter allt shoppande blev det middag hos dottern och sedan hade jag stämt möte med min fotovän Monica, och vi gick tillsammans på Skellefteå Fotoklubbs möte i en närliggande skola. Det är skönt att ha någon som är lite mera varm i kläderna med sig, när man är första gången till ett sånt möte. Vi blev kanske tolv medlemmar där, och de flesta verkade känna varandra ganska väl. Jag kände mig bekväm, om än lite ovan, i sammanhanget.

Till detta möte fick man gärna ta med sig trycksaker, foton, fotoböcker, kalendrar, mm och jag hade med mig de tre fotoböcker jag har gjort, varav jag fått låna den som ligger på båtfabriken. Det blev lite diskuterande om kvaliteter på de olika firmornas alster och det är ju inte fel ha veta lite mer vart man ska vända sig om man skulle få för sig att göra en i framtiden.

Att jag och min medspelare Anita blev slagna med 2 - 1 av Arne och Ingemar i dagens boulematch är inget att sörja över. Nästa torsdag är det nya lagkombinationer och nya matcher.


2 kommentarer:

  1. Gott Nytt År Skönt att gå mot ljusare tider.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack detsamma! Jo nu känns det som om det värsta är gjort denna vinter. De långvariga köldperioderna är jobbiga, men där är oftast bara en per vinter.

      Radera