En text- och fotoblogg

Konstruktiv fotokritik mottages gärna

torsdag 10 mars 2016

Mars 10


Solen, den efterlängtade, som har lyst över oss denna dag, har nu gått och lagt sig för att orka komma igen i morgon bitti. Snart är det vårdagjämning och nu börjar det kännas i ansiktet när man har varit ute en stund. Den första delen av sportlovet har ju annars varit grå och dimmig, om än mild, men nu ska det vara vackert väder resten av veckan, om man får tro väderrapporterna. Det blir bra för sönerna med sina telningar som ska vistas ett par dagar i Malå och åka utför.


Torsdagar betyder boule i Fällfors och det är verkligen så himla roligt. Det har varit stor uppslutning av PRO-medlemmarna till denna aktivitet, och en ganska jämn blandning av damer och herrar. I dag var vi femton deltagare, vilket blir ett litet huvudbry innan lagen har delats in. Femton delat i fyra, hmm, men vi löser det alltid och alla får spela hela tiden. I regel hinner vi med två matchomgångar på varje bana, men i dag blev det tre på den banan jag spelade. Stor spänning, koncentration och många glada skratt. Inte blir det sämre av att ungefär hälften av deltagarna efteråt äter lunch tillsammans på Skellefteå Drive Center innan vi skiljs för dagen.

 I morgon träffas vi igen för då är det årsmöte för PRO Fällfors och på grund av det har jag i afton kokat och skalat 24 ägg och bakat en långpannekaka. Äggen ska skivas och läggas på bröd tillsammans med mycket annat gott och serveras tillsammans med en kopp te. Kakan, Sylvia och jag har gjort varsin, serveras efteråt tillsammans med kaffe. Så det blir en hel del jobb i morgon med dukning, smörgåstillverkning och  te och kaffekokning. Men när man är tre som  hjälps åt brukar det (nästan) gå som en dans.

Nu får jag bara inte glömma dillen som står i kylskåpet.


3 kommentarer:

 1. Att vara delaktig är BRA, det gäller bara att känna sin egen begränsning.
  Ha det så trevligt och glöm ej dillen....

  SvaraRadera
 2. Vårvinter. Den unika årstiden norröver. Det enda jag ibland kan sakna som numer sörmlänning.Eller ja. Jag saknar nog fler saker. Men inte tillräckligt för att flytta upp igen.

  SvaraRadera
 3. Låter som att du fyller dina dagar väl. Idel trevligheter.
  Vi spelade boule ett tag för några år sedan.
  Kanske tar upp det igen nu när även mina år som löneslav börjar närma sig slutet.

  SvaraRadera